SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Bukti Pasaraya Giant Menipu Orang Ramai


Seorang pelanggan yang telah ditenangkan oleh pengurus cina pasaraya Giant dimana pasaraya ini sememangnya kita ketahui bukan milik Melayu telah mengadakan penipuan. Kimball Tomato Pure yang diletakkan harga pada asalnya adalah RM3.00 tetapi apabila sistem komputer pembayaran menunjukkan harga RM3.79.


Perkara sebegini sepatutnya dibawa kepada Tribunal For Consumer Claims Malaysia kerana di jabatan itu akan menyediakan peguam khas percuma untuk menuntut ganti rugi. Jika anda pergi ke jabatan Tribunal ini, keuntungan anda yang akan dapat akan lebih berlipat ganda, dan seterusnya pasaraya Giant bukan milik Melayu ini akan dapat dijatuhkan dengan lebih mudah kerana berita ini akan disiarkan ke dalam berita. Mengapa perlu bersusah payah untuk membuat aduan kepada pengurusan Giant itu? Ambil sahaja gambar yang berkaitan bersama resit dan kaut sahaja keuntungan melalui jabatan yang telah kerajaan sediakan. Bila lagi kita mau ajar cauvinis2 ni?

Alamat Jabatan Tribunal:
Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia,
Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi Dan Kepenggunaan, Aras 5, Podium 2, No. 13, Persiaran Perdana,Presint 2, Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62623 Putrajaya.

Toll Free : 1-800-88-9811
Telephone No. : 03-8882 5822






Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info semasa dengan tajuk Bukti Pasaraya Giant Menipu Orang Ramai. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/10/bukti-pasaraya-giant-menipu-orang-ramai.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 13/10/13

57 komentar untuk "Bukti Pasaraya Giant Menipu Orang Ramai"

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. -❒- Cewek Manis..Body perfect yang Doyan Bugil..Senyuman Menawan.?

      -❒- Video Hot : Kelakuan Sepasang Abg Berkerudung Ditepi Pantai..Romantis & Hot.

      -❒- Pesta Dugem : Trend Abg Jaman Sekarang.. Dunia Malam Jadi Primadona..??

      -❒- Koleksi Photo Hot & Bugil Abg Sma Yang Lagi Naik Daun.Mulus Susunya

      -❒- Video Hot : Adegan Mesum Tyas Mirasih Dalam Kolam Renang..Mantap Cipokannya

      -❒- Video Hot : Ngintip Sepasang Abg Ngentot di Hutan Belantara.

      -❒- Senyuman Vagina : Senyuman Bibir Bagian Yang Manakah ini..?

      -❒- Senyuman Manis Gadis Spg Bispak : Permainan Ranjang Yang Hot.

      -❒- Kumpulan Gadis Manis Lagi pamer Susu Puting Mungil..Manis

      -❒- Video Hot : Ngentot Hot Dalam Bilik warnet..Nekat Banget.

      -❒- Koleksi Berbagai Gaya Ngentot Hot..mantap. Cara Membuat Wanita Terangsang Dengan Cepat

      -❒- Adegan Ngentot Hot Miyabi yang Bikin Nafsu...Akhh Ughh

      -❒- Maen Game : Koleksi Kelakuan Aneh Abg Maen Komputer Sambil Bugil.

      -❒- Colection Abg Jepang Yang Imut Denga Toket Yang Besar..Mantap

      -❒- Sekretaris Pribadi Lagi Pamer Susu & Memek Putih.

      -❒- Abg Ngangkang Pamer Memek Lubang Sempit..Menganga Gan.



      ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★
      ╔══╗═════╔╗═════
      ╚╗╔╬═╦═╦═╣╠╦╦╦╦╗
      ═║║║╩╣║║╬║═╣║║║║
      ═╚╝╚═╩╩╬╗╠╩╬╗╠═╝
      ═══════╚═╝═╚═╝══
      ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★



      This Is My Facebook Link, Add Me If You Need A Good Friend

      Padam
  2. nak menipu agak la..Giant ada guna moto "kalau harga yg tertera adalah murah bbanding harga sistem,pelanggan berhak dpt harga murah"..xkan pgurusan nk buat mcm tu..sah2 akan merugikan pihaknye.lgpom masalah harga salah mmg biasa blaku mana pasaraya..kalo salah claim balik duit la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. so skrg hal nye kamu nk jtuhkn giant la?klau hrga pda shaelf murh...mrka akn bg hrga mrah la....

      Padam
  3. Tanpa Nama13.10.13

    Aku pun byk kali jgk kena kat giant kt shah alam..rega len tp ble scan rega len. Skang aku shoping kat econsave lg murah, jauh gle beza rega nga giant. Bkn nk promote tp hakikat.

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama13.10.13

    takut ker nak siarkan semua komen... ko memang dasar pengecut...dasar org baling batu simpan tangan...pigi larrr

    BalasPadam
  5. Gyomimania13.10.13

    Mana2 pasaraya pun slalu mcm ni. Kdg2 kedai runcit pun ada. Kta sbg pguna perlu alert. Kalau x alert dan x kisah, maka berleluasa la ker penipuan harga. Lg 1 yg aku x phm di sini, knp la bangang sgt pengarang ni nak wujudkan racisme dlm artikel ni. Bro, tak kira la premis tu melayu atau bkn melayu punya, yg benar kta pjuangkan. So kalau giant ni melayu punya dan tipu harga, ko senyap aje la?

    BalasPadam
  6. Tanpa Nama13.10.13

    Eh..ade gak yg bangang

    BalasPadam
  7. Betul tu saudara Gyo.... penipuan ni tak kira bangsa. Kita sebagai pengguna kena selalu berhati hati.

    BalasPadam
  8. Betul tu saudara Gyo.... penipuan ni tak kira bangsa. Kita sebagai pengguna kena selalu berhati hati.

    BalasPadam
  9. Betul tu saudara Gyo.... penipuan ni tak kira bangsa. Kita sebagai pengguna kena selalu berhati hati.

    BalasPadam
  10. Betul tu saudara Gyo.... penipuan ni tak kira bangsa. Kita sebagai pengguna kena selalu berhati hati.

    BalasPadam
  11. Betul tu saudara Gyo.... penipuan ni tak kira bangsa. Kita sebagai pengguna kena selalu berhati hati.

    BalasPadam
  12. Agree.. pengguna kena berhati2... sy juga pernah mgalami situasi ni sebyk 2x, thn lps.. tp purely kesilapan staff/mgmt blom meng"update" the system pricing yg kerap berubah berdasarkn promosi... so, hati2

    BalasPadam
  13. Agree.. pengguna kena berhati2... sy juga pernah mgalami situasi ni sebyk 2x, thn lps.. tp purely kesilapan staff/mgmt blom meng"update" the system pricing yg kerap berubah berdasarkn promosi... so, hati2

    BalasPadam
  14. Tanpa Nama13.10.13

    TESCO PN ADER CEMNGGGINI

    BalasPadam
  15. Tanpa Nama13.10.13

    hmmm...benda ni kdg2 mmg berlaku,diorg update harga display promo..tapi dlm system ade ralat sket mcm system probs or mmg diorg terlpas pandang nk update. Tapi selalunya kalau kita tunjuk masalah ni kt diorg,diorg akan bg harga display. Cuma kalau diorg x bg tu baru lah boleh kte adukan ke jabatan tribunal pengguna. atas dakwaan memperdaya pengguna gitu...tapi niat kne betul kawan,bukan nk menjatuhkan org..tp nk bela hak kita sbg pengguna. islam x ajar kta menjatuhkan org...wlpn bukan org islam. Islam is peace. -mualaf

    BalasPadam
  16. Tanpa Nama13.10.13

    Setuju.saya pun penah tekena gak.kat rak tulis lain,bile punch harga lain.

    BalasPadam
  17. Tanpa Nama14.10.13

    mmg giant menipu!!!kerap sangat dah!!!dan dah lama sgt dah bertahun2..cuma tak dpt nk tunjuk bukti jek..kalo dapat mmg ke tribunal la jawabnya..lama dah tak beli barang kt giant..dah la harga mahal pastu menipu plk..

    BalasPadam
  18. Tanpa Nama14.10.13

    cer namakan pasaran besar milik melayu 100%...sengal punya admin

    BalasPadam
  19. Tanpa Nama14.10.13

    Boikot giant.....

    BalasPadam
  20. Tanpa Nama14.10.13

    boikot barang DAP. Hahaha

    BalasPadam
  21. Tanpa Nama14.10.13

    nak ambil gambar pun kena hati2, aku penah jumpa barang expired date giant jual, bila snap gmbar ada security nepal datang tak bg snap gmbar. tp nasib bek aku sempat amik gmbar,. ntah undang2 apa dia pakai tak boleh amik gmabar

    BalasPadam
  22. Sy slalu bli vitagen utk anak2..dh favourite diorg...dah 2x kene kat giant Pontian..brg dh expired still jual..kdg2 lupe nk tgk exp date..ingatkan xde jual brg exp. Anak2 cirit birit.. management Giant perlu belajar dari pasaraya lain. Now, Giant is my last choice.

    BalasPadam
  23. napelah g kt giant tu? mmg mahal bg org yg rajin survey. g lah kt mydin sbb ia adalah milik org islam.kalau membeli kt org islam,bukankah dpt fardu kifayah?

    BalasPadam
  24. saya pernah beli toaster.harga tertera lain.harga bayar kat kaunter lain.bila gi semak semula kat tempat ambil barang tu.dia cakap salah letak.tak caya dah.

    BalasPadam
  25. satu perkara , saya tidak dapat nak process kenape "pasaraya Giant bukan milik Melayu" dilabel . saya tak tahu website ini untuk orang melayu sahaje.

    BalasPadam
  26. Tanpa Nama17.10.13

    saya harap pihak admin blog ni dapat betulkan fakta mengenai Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM). TTPM yang ditubuhkan di bawah Akta Pelindungan Pengguna 1999 (Akta 599) tidak menyediakan peguam untuk menuntut gantirugi malahan tidak dibenarkan berdasarkan peruntukan subseksyen 108(2) akta tersebut. Pengguna perlu mengendalikan dan membentangkan tuntutan mereka sendiri. TTPM juga bukan tempat untuk mendapatkan keuntungan berlipat ganda..tetapi tempat untuk menuntut gantirugi yang sewajarnya sesuai dengan kerugian yang dialami oleh pengguna.

    BalasPadam
  27. Tanpa Nama18.10.13

    Berht2 jgk bila shopping kt Tunas Manja .. sy pun penah dgr kes yg sama berlaku .. huhu

    BalasPadam
  28. Tanpa Nama23.10.13

    Walaupon bukan melayu punye tapi ramai org melayu yg berkerja cari rezeki kt pasar raya ni. Mugkin kesilapan harge 2 pon org melayu yg berkerja kt situ yg buat sebab malas dan x alert. Sekurg kurgye pasar raye ni dah bgi peluag pekerjaan kt org melayu kite tuk cari makan dan bagi anak bini makan.

    BalasPadam
  29. Tanpa Nama27.10.13

    kita alert dengan permainan ini!!!! hati2!!! jangan biarkan kita diperbodohkan!!!!

    BalasPadam
  30. Tanpa Nama11.11.13

    Saye nobita

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama14.11.13

      saya doraemon

      Padam
    2. Tanpa Nama22.11.13

      Bulan name kau Iblis direjam ke?

      Padam
    3. memang menipu..tadi saya nak beli rak pinggan di giant.ada 2 size satu besar satu kecik.saya ambil yang kecik tertulis rm29.99.. tapi bila sampai kaunter punch rm49.99(which is harga yang besar tertulis di rak)so berapa agaknya harga punch yang besar?i scold giant's staff then walk away..like shit giant tipu orang..

      Read more: http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/10/bukti-pasaraya-giant-menipu-orang-ramai.html#ixzz2luzLWiX9

      Padam
  31. memang menipu..tadi saya nak beli rak pinggan di giant.ada 2 size satu besar satu kecik.saya ambil yang kecik tertulis rm29.99.. tapi bila sampai kaunter punch rm49.99(which is harga yang besar tertulis di rak)so berapa agaknya harga punch yang besar?i scold giant's staff then walk away..like shit giant tipu orang..

    BalasPadam
  32. Pape pun walau shoping kt mane2 mesti chek resit pembelian sebelum beredar..

    BalasPadam
  33. Tanpa Nama16.4.14

    yg komen d sini ramai melayu,ramai kata x puas ati ttg cina berniaga..cuma cakap je lebih org melayu,tp beli kedai cina gak.Sya peniaga melayu,dh fhm sangat sikap melayu..

    BalasPadam
  34. Ini bukan rasis, hakikatnya harga barang2 giant teramatlah mahal, giant usj- giant pertama di malaysia tutup akibat pengguna lari ke maidin, tapi buat balik bangunan lebih besar, tapi tengoklah berapa je pelanggannya, taklama lagi tutuplah, cina pun ramai lari kat maidin, janganlah asal sebut je cina terus resis,.speed 99 harga termurah

    BalasPadam
  35. aku setuju dgn 16.4.14. org melayu ni sembang je kencang.nk boikot brg keluaran cinala boikot kedai cinala tp kedai dan barangan cina jgla yg dicari

    BalasPadam
  36. Tanpa Nama14.5.14

    Mslah nya skrg melayu lebih teruk menipu dr melayu.. lg2 kalau baiki kereta kt bengkel.. kita nie xkira bgsa apa jgn la tipu org.. xbaik..

    BalasPadam
  37. Aku dh terkena dah....seb baik perasan sbab bli satu barang je...

    BalasPadam
  38. Tanpa Nama14.5.14

    Sya terkena jgk...beli bliss yogourt 3btl dlm satu beg rm10.49 kat rak dah tulis tp bila nak byr d scan satu satu...jd rm 13lebih utk brg tu...beli di giant kuala terengganu...adoiii

    BalasPadam
  39. Tanpa Nama14.5.14

    Sebagai pengguna juga kena baca betul2 barang apa & tarikh promosi still on ke tak, sebagai peringatan utk saya juga:)

    BalasPadam
  40. Tanpa Nama15.5.14

    aku krja giant..aku tau la mcm mana..korang semua yg ckp negatif tu,,damnnnnn..fuck..korang try kerja dulu la..jgn main ckp je..yg admin post ni lg mcm haram je perangai..sumber yahudi mana ko dpt ni..damnnnnnn...fuck

    BalasPadam
  41. Tanpa Nama15.6.14

    error kt memane pn ada...pasaraya cina ada gak bg kje kt melayu tp korang tgk la kedai acheh 1 malaysia ada,ceruk mn pn dieorg konker...harga mahal,berlagak lebih dr warganegara...lg aku bengang...

    BalasPadam
  42. Tanpa Nama16.6.14

    Memang dah lamaaaaa dah tak pergi Giant. Sedar dia menipu mmg dah lama.... Cuma kesian pekerja Melayu nya turut menipu jugak sebab selalunya mereka berkeras membela Giant....

    BalasPadam
  43. Tanpa Nama17.6.14

    Lain kli nk bli brang2 kt giant scan dulu x pun ambik barcode yg tertera kt harga tue suh staff yg bertugas cek sme ad hrga tue mhl atau murah.ape guna tiang scan yg dipasang kt giant tue klau x pndai guna...nymph pulk aku

    BalasPadam
  44. Tanpa Nama17.6.14

    Aku pun kja kt giant gak yg korang nk kecoh2 ape hal dh thu hrga tue berlainan dari hrga asal kan pie kelim blik duit korng ape guna customer services bodoh tol x ad akal

    BalasPadam
  45. Tanpa Nama24.7.14

    cina babi mana tahu halal dan haram.saman je.

    BalasPadam

Geng Blogger

Putera Izman