SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Luahan Hati Orang Miskin Minyak Naik 20 Sen Sahaja

Selamat datang ke blog memang gempaq perkongsian kali ini keluhan orang miskin apabila minyak naik 20 sen sahaja.sumber perkongsian diambil sentiasapanas.com berikut info dari blog tersebut Kita bising minyak naik bukan kerana kita benci Malaysia. Kita bising minyak naik bukan kerana kita tak mampu bayar.

minyak naik

Tapi...
Kita bising sebab janji tak serupa bikin.
Kita bising sebab kesiankan rakyat marhaen.
Memang kita berduit.
Memang kita berharta.

Namun,
jauh di pelusuk sana,
ada yang menghitung syiling.

Ada yang bekerja teruk terkontang kanting.
Mereka tak ada slip gaji.
Jauh sekali socso mahupun kwsp. Kerjanya keluar pagi balik dinihari.

Dan kalian pula berbicara indah persis pujangga metropolis?
Hanya 20 sen?
Itu pun nak bising?
Kerja lah lebih kuat lagi?
Buatlah part time?
Beribadatlah lebih lagi?
Untuk dimurahkan rezeki?

Ya...
Sembang kalian sembang mereka yang berharta.
Sembang kalian sembang orang yang penuh wibawa.
Sedangkan ada mereka yang facebook pun tiada.
Motor buruk hanya tunggu masa.
Kerja lebih kuat dari si sarjana muda.
Kerja lebih ikhlas dari si phd mahupun master.
Hanya untuk mengisi perut mereka sekeluarga.

Ya..
Mereka tak berharta.
Salah mereka kerana tidak berusaha di zaman muda.
Tapi adakah kita berilmu untuk menjadi penindas mereka?

Kalau itu sistem kehidupan.

Aku rela jadi bodoh dari kalian.Kerana aku taknak hilang perikemanusiaan.

Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info semasa dengan tajuk Luahan Hati Orang Miskin Minyak Naik 20 Sen Sahaja. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/09/luahan-hati-orang-miskin-minyak-naik-20.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 12/09/13

3 komentar untuk "Luahan Hati Orang Miskin Minyak Naik 20 Sen Sahaja"

  1. Tanpa Nama2.1.14

    bila rakyat dh ''MARAH'' , kerajaan mesti akan bg ubat penenang kpd rakyat untuk menarik minat rakyat mengundi BN semula dan main psychology rakyat sebelum pilihan raya seterusnya .. bentuk ubat penenang ni seperti 'gaji akan dinaikkan untuk perkhidmatan awam kerajaan ( dijangkakan akan naik sebelum PRU seterusnya untuk menenangkan rakyat ), BR1M , bantuan berupa wang hanya sekali setahun dan mcm2 lagi . kalau gaji naik barang tak naik baru betul , ini barang naik setahun 3-4 kali, gaji kalau naik sekali dalam masa 4-5 tahun .. ini semua sebab nak sangat kejar tahun 2020''' , kalau tak terkejar kejar tahun 2020 tak boleh ke ??

    BalasPadam

Geng Blogger

Putera Izman