SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Senarai Nama Yang Menipu Dalam Perniagaan Online

Zaman serba canggih kini membuatkan masyarakan beralih arah dengan membeli barangan menerusi online.Namun disebalik kemodenan ini ada juga diantara kita yang telah ditipu oleh manusia yang tidak bertanggungjawab jadi Sila rujuk senarai nama kedai atau business online yang menipu ni jika anda kerap melakukan pembelian di internet. Malaysia sebenarnya masih mundur dalam hal pembelian barang secara online kerana masih ramai yang menipu dan menjadi mangsa tipu.

Tak seperti Korea. Kebanyakan perniagaan mereka adalah secara talian. Penghantaran on the spot adalah antara yang terbaik. Sebab itu mereka mampu maju dalam masa yang singkat. Tapi di Malaysia masih ramai makhluk yang mengambil kesempitan di atas kecanggihan teknologi. Macam mana Malaysia nak maju kalau berniaga pun tipu orang. Untung nak cepat. Kalau perniagaan orang lain maju, mulalah nak sabotaj. Adeh..

Bagi pembeli, sebaik-baiknya lihat testimoni atau komen pembeli yang lain dulu samada beliau peniaga yang boleh dipercayai atau tidak. Kalau takde testimoni sila tinggalkan. Dalam Islam pun ada kata; kalau was-was elok tinggalkan.

Berikut adalah antara nama kedai online di Malaysia yang menipu ramai pembeli. Harap berjaga-jaga:


1 ) Az Iman

Report by many people, payment made but nothing have been deliver. Gambar ambil dari google

2) Assyaima Collection


Report by Siti Suhaila , order barang lain tapi dapat barang lain. Bila sms tak reply

3) Kartisha Little Bizhub


Report by Zetty Ezhard , beli perfume last year, kata authentic tapi rupanya fake. Bau macam sabun, bila email balik tak reply. No telefon tak provided

4) Jason / Ah keong / YU KAM LEAN

Report by many people , jual gadget. Sell BB for rm500 end up semua customer dia tak dapat apa2. Memang ramai dah kena. More than RM10k ++ Please beware

5) Imaya Gadget @ Anisah Derahman (kutu gadgets)

Report by Laksamana Cheng Ho , 4 bulan tak dapat barang, dia just refund RM300 and balance until now tak settle. Post kat wall dia block.

6) Wawa Najwa ZK’nas Lens

Report by Cik N Syuhada , until now tak refund duit

7) Yanti Shaterz

Report by many people, mak kutu yang makan duit haram

8 ) Babyrina

Report by Nik Norazne , ramai dah kena tipu and dia ada byk FB.

http://www.facebook.com/princess.babyrina
~ http://www.facebook.com/reena.colections
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=100002641425341
~ http://www.facebook.com/lolypopprincess.reena
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=100003265896181&ref=ts

9) Coachbagz wonderland

Report by Nurliza Eirlina , jual handbag dari luar negara, dah bayar depo last year but until now barang tak sampai. Email and inbox dia bagi alasan kena tipu dengan supplier tapi sampai sekarang masih active berniaga.

10 ) Katty Eng

Report by Nurul Shahida Syabil , RM130 sampai sekarang tak refund. Barang tak sampai. Now dah block orang

11) Set Nona Roguy

Report by Siti Hajar , dia jual set bersalin. Nama kat akaun maybank Nur Shuhada Ishak. Ramai dah terkena

12) Thalia Amanie @ Juliana Sulaiman

Report by many people , main kutu yang makan duit orang. More details :


FULL NAME —> JULIANA SULAIMAN
NO IC —> 870207495266
NO HP —> 017656278
NO ACC —> CIMB ACC ( 1222-000-3976-201)
ALAMAT —> NO 9,PANGSAPURI SERI NIPAH,OFF TMN PINGGIRAN USJ 4760
SBG JAYA SELGR


13) KIKI GAJET @Muhammad Shaz

Report by Nora Madi Norazmadi , dah bayar deposit RM400, terus kena block. Number phone 0174643265

14 ) Buabuai Buaian cukur Jambul

Report by Love Haikal , duit dah bayar, video tak dapat, fb diblock, call and sms tak layan. Kena pada 13 nov 2011. no phone 01935335784

15) Rainbow House @ Chong Kar Ying

Report by Teia Zakariah , beli lens tak dapat lagi.

16) Koleksi Kpop Eshop @ Norfazilawati Binti Jefferi 01112026208

Report by Faten Suhana and Deana Abdullah , beli 2 baju tapi tak dapat2 lagi sampai sekarang

17) Jualan Mega @ Sarah by Mohd Jamaian
Report by Nabela Dyana , beli ypad budak 30pcs and iphone 4s mainan budak until now tak dapat lagi

18) Door to Door @ Sharifah Nuzaihan Syed Fisol


Report by Amna Nafeesa II , dia jual gadget murah. Sampai sekarang tak dapat. Total loss RM6K.

19) Lens Collections

Report by Chibbi Maruko , total RM345. tak pulangkan lagi duit sampai sekarang.

20 ) Nor Aymylia Bt Normazlin
Report by Puan Ain Juih , beli samsung galaxy tab tapi dapat tablet china. Ramai dah terkena dgn dia. Total loss RM1.6k

21) Nellisa Abd Rahman

Reported by many people , mereka jual barang2 baby , susu dan diapers, barang tak pernah sampai ramai dah tertipu

22) Bee florian @ Aizan Fong Abdullah
Reported by many people, dia ni memang dah bertahun tahun terkenal dengan menipu. Kalau cari fb dia memang dah takde so just beware dengan nama dia tu.

23) Rosidah Abdullah

Reported by many people , dia ni suka buka kedai tiru nama kedai seller lain so nanti customer akan keliru. So just beware dengan nama dia bila nak buat payment nanti. Maybank 163091006206 , hp 01114990713 / 01114944617

24) Butik Beg Tangan Berjenama @ Wan Syazwani maybank 158305218738

Reported by many people, fb dia pun dah hilang sekarang. Dapat duit terus senyap then deactivate fb.

25) Adayana Perfume @ Syahidan Ahmad
Reported by many people, after payment barang tak sampai. Macam2 alasan diberikan.

26) Kedai Gadget @ Faizah binti Md Rejab

Reported by many people , kutu gadget dan jual ada jual gadget tapi kalau dah bayar jgn harap barang akan sampai. DIA MASIH ACTIVE DI LUAR SANA PLEASE BEWARE.Ni no dia 0179895662

27) Korean Sweety Eye


Reported by many people, after payment dia akan block dari msg/wall

28) Kedai saya @ Mohd Syazamie

Reported by Aina Jessturaya, orang tu mengaku diri pekerja court mammoth penang and jual barang murah & ansuran. After masukkan duit dia akan block terus. Tracking number yang tipu dia bagi

29) Babydynas Collections & Babydynas Kutu Frenz

Reported by many people, ada few people je yang dapat refund dari dia. Yang lain semua dia kebas duit. Senyap sampai sekarang

30) Aida Isyhaidar @ Norhaida bt Jamaludin

Reported by Princess Davinci , dia ni kutu jam. Duit lesap

31) Kedai Sri Mawar @ Azizah Bt Bakar from Bachang Utama

Reported by Siti Qis Junior , peniaga emas. After dah dapat duit dia block customer.

32) Blackberry Hotshop @ Maria Ariffa Mazlan
Reported by Lynn Domo, customer mintak COD, dia setuju tapi dengan syarat bayar deposit RM500. bila yang nak jumpa, dia tak datang. Call tak jawab.

33) Tudung Abu Dhabi

Reported by 5 people, service lambat. Ada yang dapat after 2 week dah bayar itu pun after dah push and bagi warning.

34) Kasih Damia Shoppe / Kasih Damia Collections

Reported by Ros Zaiha , owner kedai ni nama Suhaila. Beri alasan macam2, barang sampai kesudah tak dapat.

35) Lim Anna

Reported by many people, boleh tengok dekat photos posted by Poisonous apple, dia print screen orang2 yang bagi wall post mintak refund money and post barang.

SUMBER: KAMI BENCI ONLINE SHOP YANG TIPU MAKAN DUIT HARAM

Untuk lain-lain senarai penipu terkini, boleh juga terjah: Senarai Penipu Online Malaysia Detail [scammer]

Sehingga kini masih ramai yang berkongsi peniaga-peniaga yang menipu di page tersebut. Boleh rujuk dari semasa ke semasa..-amekaw.com







Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info semasa dengan tajuk Senarai Nama Yang Menipu Dalam Perniagaan Online. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/09/senarai-nama-yang-menipu-dalam.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 14/09/13

7 komentar untuk "Senarai Nama Yang Menipu Dalam Perniagaan Online"

  1. Tanpa Nama14.9.13

    Satu lagi namenye Intenshop, barang yg sampai rosak tp diorg xnk tukar & xnk refund. Elakkan online shop ni.

    BalasPadam
  2. Tanpa Nama14.9.13

    Ada lg 1 fb dia nama ummi nurul, knon jual gadget harga pling murah,dh bg deposit trus block fb mgsa..ble tnye duk kt mne mcm2 tmpat negeri yg jauh dia ckp supaya knon kte xleh jump dia..+60 17-390 1790 ni no tel beliau klu korg da we chat,whatsap atau line korg leh tgok muke dia..mulut dia mmg mnis nk tipu org

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama20.9.13

    Saya pun pernah terkena..dah bankin duit kat maybank terus block kat fb..tapi dia silap no ac maybank dia saya ada..saya dapat alamat saya buat ugutan buat report polis..mlm tu juga dia pulang kan semula..

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama12.11.13

    ni satu lagi nama gelaran ocham pedro....photographer...beware...dah bnyk pasangan kene tipu termasuk aku

    BalasPadam
  5. Tanpa Nama4.3.14

    BERHATI-HATI DENGAN PENIPU SELLING USB MESIN KUDA

    > SELLING USB MESIN KUDA OR SCR888 SOFTWARE AND LIVE GAMES!

    Facebook link > https://www.facebook.com/pages/Mesin-Kuda/376840472401187

    Jangan layan orang ini sebab dia ini penipu . tipu duit orang, haraf semua orang berjaga2. Kalau bule report police or tempat lain yang sesuai. Tidak pasti berapa ramai orang kena tipu. Saya pun sudah kena tipu RM 400. Selepas saya suda buyer , dia tidak layan lagi (facebook msg > Message cannot be sent based on either the receivers' privacy settings or yours.). Dia block sudah id saya. nama dia lain lain dlm internet yang saya dapt . nama penuh bank account CIMB 11170013220521 Helmison Anak Tawi. Ada jua saya dapat dalam internet Nama dia Jorge Freeman dan nmbor fon yang saya dapat cari 0146932291 dan email yg saya dapat cari jorgefreeman52@gmail.com

    BalasPadam

Geng Blogger

Putera Izman