SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Cara Bersetubuh Dalam Islam


Firman Allah s.w.t bermaksud:

Dihiasi bagi manusia itu dengan perasaan dan keinginan kepada sesuatu, iaitu syahwat kepada wanita…”(Surah Ali Imran ayat 14)

lain-lain ayat

Firman Allah s.w.t bermaksud:

” Mereka (para isteri) adalah sebagai pakaian bagi kamu dan demikian sebaliknya kamu juga ibarat pakaian bagi mereka..”(Surah Al Baqarah ayat 187)


Firman Allah s.w.t bermaksud:

” Isteri-isteri kamu adalah ladang bagi kamu dan datanglah kepada ladang kamu mengikut yang kamu suka dan kehendaki”

(Surah Al Baqarah ayat 223)

Menurut Ibnu Jarir At Tabari, “ladang” bermaksud tempat menanam benih. Sementara maksud perkataan “datangilah mengikut yang kamu kehendaki” ialah boleh melakukan persetubuhan dengan isteri dalam pelbagai cara , teknik dan posisi yang sesuai asalkan melalui kemaluannya (kemaluan isteri) dan TIDAK melalui duburnya !! Diulangi.. TIDAK MELALUI DUBURNYA !!

Kesimpulan dari kalimat-kalimat kinayah dalam ayat diatas mempunyai 2 erti:-

1- Boleh bersetubuh dengan isteri pada bila-bila masa setiap kali timbulnya nafsu dan keinginan seks terhadap isteri (kecuali isteri dlm keadaan haid, nifas, puasa bln ramadhan dsb iaitu masa yg dilarang oleh syariat utk bersetubuh).

2- Boleh bersetubuh dengan pelbagai cara dan teknik yang dikehendaki mengikut penyesuaian diri masing-masing (kecuali dubur).

TEKNIK-TEKNIK DALAM HUBUNGAN SEKS SUAMI ISTERI.

Antara teknik-teknik yg boleh diamalkan ialah:-

1- BERSETUBUH DALAM PELBAGAI POSISI

Pelbagai posisi persetubuhan seperti isteri diatas, sambil mengiring, sambil duduk, sambil berdiri, dari arah belakang mencangkung atau menonggeng (mat saleh kata doggy , ni la dia kot) , atas kerusi, dan sebagainya.Semuanya tu adalah sekadar utk menukar selera sekali sekala dan bukan utk dijadikan sebagai tabiat kerana kemungkinan semua teknik tadi tidak mendatangkan keselesaan pada isteri (bergantung pada bentuk tubuh isteri). Oleh itu posisi normal suami diatas dan isteri dibawah adalah digalakkan.

Dalam kitab At Tibun Nabawi ada menyebut bahawa dalam banyak posisi-posisi persetubuhan, suami di atas dan isteri di bawah adalah paling ideal dan paling baik dari segala posisi yg ada. Sementara posisi suami di bawah isteri diatas adalah sangat merbahaya, ini kerana jika inzal, mani suami tidak habis keluar dan cecair yg ada dlm liang rahim isteri mudah mengalir atau menyerap masuk ke lubang kencing suami dan ini merbahaya kerana mudah mendedahkan dan memudahkan jangkitan kuman-kuman yg ada.

Namum tambah kitab itu lagi, posisi itu tidaklah terbatas kerana terdapat hadis riwayat Imam Muslim bahawasanya Rasulullah bersabda, maksudnya:

” Apabila seseorang itu berjimak, boleh saja ia bertelungkup (suami di atas, isteri di bawah) atau tidak bertelungkup. Apa yang utamanya ialah memasukkan zakarnya pada qubul (kemaluan) isteri dan tidak pada lubang duburnya. Kerana pada qubul dapat menghidupkan benih dan menghasilkan anak. ”

Hadis diatas menjelaskan , bahawa tidak salah bersetubuh dalam pelbagai posisi kerana yg utamanya ialah perlaksanaanya tepat, pada farajnya dan matlamatnya ialah untuk menghasilkan anak.

2- PETUA MENCAPAI KENIKMATAN JIMAK

Sementara orang tua-tua dulu memberi panduan asas persetubuhan ialah hendaklah dilakukan dengan 2 cara:-

1. Hendaklah dengan 7 anggota (bagi pihak suami). Dua siku, dua lutut dan dua hujung jari kaki hendaklah menyentuh bumi atau lantai dan 1 kemaluan bertemu dalam kemaluan isteri.

2. Hendaklah dada sama dada, pusat sama pusat, perut sama perut, dan wajah sama wajah suami ister bertemu rapat.

Selain dari cara diatas, kemungkinan tidak mendatangkan nikmat yang sempurna kepada pasangan. Mungkin pihak suami yang tidak puas artau isteri yang tidak puas. Sedangkan tujuan bersetubuh adalah utk sama sama merasa nikmat.

3. KERJASAMA SUAMI ISTERI

Sebenarnya kerjasama antara suami isteri memainkan peranan penting utk mencapai kepuasan seks. Tidak kira walapun posisi mana sekalipun, kalau tanpa kerjasama antara kedua dua belah pihak semasa bersetubuh, kenikmatan tidak akan dapat dirasai semaksimum mungkin . Oleh itu pertimbangan dan kreativiti pasangan dalam memberi kan kerjasama sangat diperlukan.

4. TEKNIK-TEKNIK BERJIMAK

1- Teknik Menggoyang

Teknik ini boleh melambatkan inzal (terpancut mani) dan memberikan kenikmatan kepada kedua-dua belah pihak, boleh juga menambahkan kekuatan dan ketahan zakar. Goyangan yg terkawal dan tersusun membolehkan pihak suami mengawal inzal seberapa lama yang dia mahu sehingga isteri benar benar mencapai kepuasan sebenar. Cara-cara goyangan ialah seperti berikut:-

a. Goyangan Kesabaran

- Mengoyang dengan perlahan ketika memaukkan zakar, tetapi bila menarik, tarik dengan cepat hingga kepala zakar hampir keluar. Teknik ini melambatkan pancutan mani suami dan isteri lebih terasa nikmat dan mempercepatkan inzal isteri.

b. Goyangan Jongket

- Bahagian tubuh anda keatas sedikit sehingga batang zakar kelihatan bengkok. Teknik ini akan memberi geseran kuat batang zakar pada kelentit isteri. Ini akan mempercepatkan isteri inzal dan memberi nikmat yg tiada tara pada isteri. Tanda isteri merasai nikmat ialah nafas isteri kencang dan suara renggekannya kuat.

c. Goyangan Hitungan

- Sewaktu menggoyang, lakukan 40 kali secara lambat diikuti 40 kali goyangan secara cepat . lakukan secara bergilir-gilir. Cara ini menjadikan isteri berasa khayal , kerana ombakan goyangan bagai ombak kapal di lautan. tanda isteri khayal ialah matanya kuyu dan dipejamkan.

d. Goyangan Hentian

- Goyang secara selang seli dan rehat sejenak. Goyang 3 kali dan berhenti, kemudian goyang lagi dan berhenti.Goyangan begini menjadikan isteri tersentak-sentak kesedapan. Tanda isteri kesedapan ialah bila kita menggoyang , nafas dan suaranya bagai tersekat sekat. Bila berhenti, ia menghembus nafasnya panjang.

e. Goyangan Berpasangan

- Suami mengoyang dahulu kemudian berhenti. Setelah itu isteri menggoyang pula dan berhenti. lakukan bergilir-gilir. Boleh juga bergoyang serentak atau suamo menggoyang keatas dan kebawah isteri pulak menggoyang ke kiri dan kanan. Cara ini memerlukan kesepakatan dan kerjasama.

f. Goyangan Kekasih

- isteri menggoyang sedangkan sumai mendiamkan diri. cara ini membantu melambatkan inzal suami dan banyak memberi kerehatan pada suami. Sesuai utk diamalakn bagi suami yg mudah terpancut awal.bagi suami pulak janganlah berdiam diri sahaja. lakukan perkara lain seperti meramas payudara isteri, mencium isteri atau menghisap puting susu isterinya atau mengikut selera isteri.Sekiranya isteri hendak terpancar maninya, hendaklah dia memberitahu suami agar goyangan bersama -sama dan supaya sama sama serentak terpancar mani.

g. Goyangan dan Geselan Kepala Zakar

-Melakukan goyangan dengan menggunakan kepala zakar. Caranya ialah memasukkkan zakar sampai ke takuknya agar kepala zakar berada di permukaan kemaluan isteri dan disamping itu kenakan kepala zakar pada kelentitnya.Ini kerana kebanyakan kelazatan perempuan banyak terhimpun pada bahagian permukaan faraj dan khusunya pada kelentitnya. Bergoyanglah hanya sampai takuknya sahaja dan sekali sekala ditusukkan zakar sampai habis dan tarik semula.Cara ini juga dapat melambatkan suami inzal .Tusuklah zakar perlahan-lahan dan apabila tarik, tarik dan rentap cepat-cepat dan tusuk pula perlahan lahan dan seterusnya.

Sebaik-baiknya suami yg lakukan teknik goyangan supaya senang untuk mengawal ghairah. Bila terasa kegelian dan hendak inzal, hentikan goyangan sekejap .Semasa berhentia. suami haruslah teruskan ciuman dan rabaan di tempat-tempat sensitif isteri supaya ghairahnya berterusan.

2. Teknik Tahan Nafas

a. Semasa memasukkan zakar, tahan nafas sehingga tenggelam semua zakar. Diamkan sebentar . Kemudian baru lepaskan nafas.

b. Semasa buat goyangan sorong tarik,tahanlah nafas dan apabila hendak lepaskan nafas,hentikan goyangan.Begitulah seterusnya. Petua ini dapat melambatkan keluarnya mani.

c. Ada baiknya anda lipatkan lidah di lelangit mulut dan niatkan selagi tidak turun lidah selagi itu tidak terpancar mani. Apabila hendak mencium dan menghisap lidah isteri hentikan goyangan.

3. Teknik Nafas Songsang

a. Semasa goyangan (keluar masuk zakar), hendaklah berlawanan dengan keluar masuk nafas isteri. nafas isteri keluar, zakar masuk dan apabila nafas masuk zakar ditarik keluar.

b. Untuk mengetahui nafas isteri keluar, bila kempisnya perut dan tanda nafas isteri masuk buncit perutnya. Ini dapat menahan mani dan banyak kelebihannya lagi.

4. Teknik Kerjasama (Berpakat)

- Apa yang paling penting untuk melambatkan inzal atau inzal serentak kedua-dua pihak ialah suami isteri hendaklah berpakat.Bila suami terasa nak inzal,suami hendaklah berenti mengoyang . Jika isteri asyik mengoyang-goyang suruh dia berhenti sekejap.Demikian dengan pihak isteri, jika hendak inzal bersama beritahu agar sama-sama inzal serentak.

-Cara kerjasama ini hanya boleh wujud jika suami isteri saling cinta menyintai dan tidak ada rasa segan dan saling memikirkan utk mencapai kepuasan nafsu bersama yang maksimum.

5. Tidak Lupa Allah

- Walaupun semasa bersetubuh,jangan biarkan diri anda terlalai dari mengingati Allah.Biarlah pancutan mani anda keluar sambil anda mensucikan diri dengan kalimah Allah. Berzikirlah dalam HATI semasa berjimak.Ini bertujuan supaya fikiran dan perasaan anda dapat menumpukan pada keagungan Ilahi.Dan dari segi psikologinya, ia akan dapat memberi anda keupayaan mengawal dan mengemudikan kelakuan jimak anda. Biasanya anak yang dilahirkan sukar mendapat penyakit sawan.

6. Baca Doa Ketika Klimaks (Inzal).

- Ketika klimaks, bacalah doa di dalam HATI dan jangan baca secara lisan atau mengerakkan kedua-dua bibir. Ini kerana dilarang menyebut nama Allah dalam hadas besar. Tetapi menyebut didalam hati tidaklah dilarang.

Doanya seperti berikut:-

” Maha Suci Allah yang menjadikan manusia daripada air (mani), lalu diadakan pertalian darah (nasab) dan hubungan musaharah (hubungan kekeluargaan berpunca dari perkahwinan, seperti mentua, menantu,ipar dan lain lain). Dan adalah Tuhan-mu Maha Berkuasa ”

Surah – AL Furqan ayat 54

Ada pula fatwa yang anjurkan agar semasa klimaks, ucaplah ” La ilahaillah Muhammadur Rasulullah “ di dalam hati, bukan dengan lidah atau berlafaz. Tujuan untuk mengislamkan benih-benih yang mula beroperasi untuk menjadi zuriat. Kebiasaannya orang cuma mengazankan apabila atau? memperdengarkan kalimah syahadah kepadan anak yang baru lahir. Tetapi ada pendapat menganjurkan agar kita mengislamkan zuriat kita sejak ketika benihnya lagi iaitu semasa keluar mani dengan mengikut kaedah seperti diatas.

Ketika menyebut di dalam hati, hendaklah disertai dengan niat agar anak yang bakal lahir menjadi anak yang soleh dan insan yang mulia budi pekertinya. Antara pesanan pemberi petua ini ialah:-

” Manusia ketika beribadah ingat akan allah, tetapi dalam berjimak lalai pada Allah. Padahal jimak itu hendak mengeluarkan benih suci yang mana pihak lelaki tempatkan selama 40 hari di dalam rahim isterinya. datangnya dengan kalimah, keluarnya dengan kalimah. Bezakan jimak kamu dengan jimak haiwan dan jimak orang yang kafir. Juga dengan jimak orang -orang yang jahil yang berjimak semata-mata memuaskan nafsunya. “

7. Mengesat Dan Meramas

- Sebaik isteri selesai jimak, sebelum membasuh kemaluannya, isteri hendaklah mengesat kemaluan suami dengan kain tuala atau tisu. Cara itu boleh mengharmonikan rasa kasih suami dan suami akan terasa nikmat jika semasa mengesat itu, isteri mengusap dan meramas-ramas serta mengurut-urut dengan perlahan zakar suami.

Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info perkahwinan dengan tajuk Cara Bersetubuh Dalam Islam. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/06/cara-bersetubuh-dalam-islam.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 19/06/13

76 komentar untuk "Cara Bersetubuh Dalam Islam"

 1. Tanpa Nama19.6.13

  Bodoh blog kamu ni..tak payah heboh heboh kan ini...

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama19.6.13

   kenapa kata bodoh?
   ini kan ilmu?

   Padam
  2. Tanpa Nama30.6.13

   ini lah Islam ajaq moga umat dia x terpesong....

   Padam
  3. Tanpa Nama13.9.13

   Betul tu..Islam itu sempurna..panduan ada utk apa jua dlm hidup ini...

   Padam
  4. Tanpa Nama23.9.13

   Bagus la mcm ni supaya dapat panduan cara islam...yang dok pi kata bodoh knapa...bodoh betol....

   Padam
  5. Tanpa Nama20.10.13

   Ilmu yg bmanfaat elok d kongsi bsama, sy x nmpk bodoh itu ada spt yg kmu kata. Cuba lihat ke dlm diri dlu ok:)

   Padam
  6. Tanpa Nama3.11.13

   Aku rs. Org yang ckp bodoh ni mmang suka main lubang juboooo.

   Padam
  7. Tanpa Nama22.11.13

   hang la bodoh..ni ilmu la.. bukan main sebat saja.. belajar beradap,

   Padam
  8. Tanpa Nama25.11.13

   tu orang waras pa giLa , ,
   tau diri donk , Lu yg BEGO , dasar gAk tau AGAMA , .

   Padam
  9. Tanpa Nama25.11.13

   jangan sesekali kamu menghina ilmu.. mencari ilmu hukumnya wajib dalam islam.. inilah panduan yang baik mengikut syariat islam .. jangan sesekali kamu endahkan takut akidahmu terpesong kelak. Wallahualam bisawa'

   Padam
  10. Tanpa Nama9.12.13

   Bgus blog ni, dpat lah jugak ilmu. Jgn sombong tpi ikhlaskan hati terima ilmu

   Padam
  11. Kamu lagi bodoh! bukan semua orang tahu perkara ini.. kena belajar. Kamu tidak tahu,tunjuk BODOH pula!

   Padam
  12. Tanpa Nama30.4.14

   Salam...kesian pd org yg mengatakan ilmu ini bodoh...mungkin die malu tentang ni..dan mungkin die xblajar habis...bak kata pepatah...derilmu bia la smp negara cina..maaf andai tersalah..

   Padam
  13. Tanpa Nama11.6.14

   Bagus la untuk org yg baru nak mendirikan rumah tangga..skurang kurangnya dpat ilmu..taw caqa nak melakukan hbungan dlam islam.

   Padam
 2. hanya orang yang tak de ilmu jer kata info berguna bodoh lain kali belajar dulu atau cermin diri dulu sebelum kata orang lain bodoh

  BalasPadam
 3. ni bukan satu blog yg bodoh,bagi yang bodoh tu memang dia kata bodoh...cara bersetubuh dalam islam ni adalah ilmu yang patut suami isteri tahu.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama23.9.13

   Betol2

   Padam
  2. saya rasa dia bukan org Islam...hanya menyamar..org Islam tak kan mengatakan hukum Allah swt itu bodoh..kecuali dia dah murtad...

   Padam
 4. Tanpa Nama19.6.13

  Btul..ilmu yg dituntut allah xnk buat..yg slh jgk disukai..fkrlh wahai ank adam..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama30.6.13

   "ilmu yg dituntut allah"?? apa maksud tuan??adakah allah s.w.t menuntut ilmu seperti kita?? boleh kah tuan terangkan kepada saya atau kami.. "yg salah jgk disukai"?? jika ilmu ini salah..harap tuan dapat menbetulkan.. jgn menjatuh kan hukum(ilmu salah) semata2x.. jika ada yg perlu di betulkan.. tuan tolong m`pbetulkan... -HaMBa_aLLah-

   Padam
  2. Tanpa Nama8.7.13

   maksud dia 'ilmu yang dituntut Allah xnak buat' tu..apa yang Allah suruh belajar taknak belajar. wallahua'lam

   Padam
 5. Tanpa Nama19.6.13

  kalau bodoh npe ko bace blog ni bodo

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama8.7.13

   Betul3x...
   Aku sokong ko bha....

   Padam
 6. blog ni bukn nk mengajar org wt bnde terpesong. cume manusia yg xde akal je gune ni untuk terpesong.. ini untuk suami isteri. BERKAHWIN. ad FAHAM? yg xkahwin nk baca boleh. jgn gune sudah lah. org yg cakap bodoh tu BANGANG..fikir2kn lah.. ini untuk keharonian rumah tangga. bukn mengajar yg salah.

  BalasPadam
 7. Tanpa Nama8.7.13

  Kata org..bila ada ilmu tu sharing la kat yg lain...na ni la dia tindakn yg betul...ucapkn syukur bab ada juak org yg mau kongsi ilmu bgini bha kan...

  BalasPadam
 8. Tanpa Nama23.7.13

  sbena nya org yg brckap bodoh tu la tk tau maen..dier tau mlancap je hari2..dan tk tahu membezakn yang mane satu lobang sodap dan lobang dubur..mngkin dier jg spesis anwar ibrhm...SEKS TANPA NIAT....

  BalasPadam
  Balasan
  1. perantau asia26.7.13

   astagfirullah... jangan cakap macam tu.. tak baik.. kita sesama manusia ne.. hormat menghormati lah ya.. yang cakap bodoh2 tu jgnlh.. ilmu ne kita kena sharing.. tak kira dalam apa jua bentuk ilmu.. yang penting ilmu tu tak menyesatkan dari agama islam.

   Padam
  2. Tanpa Nama16.12.13

   Subhanallah...jangan kita buka aif seseorang tu..tuhan tak suka..

   Padam
 9. Tanpa Nama16.8.13

  Macam mana tidak berbogel sepenuhnya? Tolong jelaskan

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama27.11.13

   Tidak berbogel sepenuhnye cmnie,isteri hanya buka pakaian dlm sahaja.pakaian luar dibiarkan pakai.bg suami pula,berseluar yang mudah keluarkan zakar spt boxer@seluar dlm.cara lain semasa bersama hendak lah berselimut menutup bdn@kesemua skali.wallahua'lam...

   Padam
 10. Ilmu itu adalah perhiasan yang paling menawan, dan tiada tandingannya bagi orang yang benar-benar ikhlas mencarinya.""

  BalasPadam
 11. Tanpa Nama12.9.13

  Xkn itu nk bgtau...x sekolah ke

  BalasPadam
 12. Tanpa Nama22.9.13

  Ketika bila mula berdoa jimak?... Adakah ketika bercumbu atau ketika mula masukkan zakar dlm faraj?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama30.9.13

   Sebelum mula jimak

   Padam
 13. Cecair perangsang nafsu isteri Formula terkini dan selamat. Wanita akan menjadi ghairah dan stim dalam masa 20 minit ... info lanjut google search...
  http://germanydropmurah.blogspot.com

  BalasPadam
 14. Dapat Merawat masalah isteri yg dingin dalam perhubungan intim bersama suami.

  BalasPadam
 15. Tanpa Nama19.10.13

  tq infonya

  BalasPadam
 16. Tanpa Nama6.11.13

  Indah ny hubungan suami isteri..x sbr nk kawin ujung thn ni.

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama27.11.13

   Tahniah...selamat datang ke alam perkahwinan...semoga kekal ke akhir hayat anda...

   Padam
 17. tkt la nk kawin..cmne la nk menghadapi malam pertama. Laki ak tau ke sume ni..

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama27.11.13

   Takperlu tkt.insyaallah suami anda tahu semua nie.zaman dah moden,info2 berguna bnyk dlm internet.semuanya dihujung jari anda.nak ngan taknak aje utk tahu n pelajari ilmu2 yang berguna...wallahua'lam...

   Padam
 18. xpe la ne smue utk persediaan nti..InsyaAllah bermanfaat tq ya yg wt blog ne..

  BalasPadam
 19. Dapatkan ilmu perkahwinan anda di http://ilmu-perkahwinan.blogspot.com

  BalasPadam
 20. bagus blog nie...ilmu perkahwinan dalam islam...

  BalasPadam
 21. Tanpa Nama16.12.13

  ane suka tu ilmu

  BalasPadam
 22. Tanpa Nama25.12.13

  bgs la ada yg shre ilmu islm..bp kbnykn org islm pn x tau...

  BalasPadam
 23. Tanpa Nama29.12.13

  Islam itu indah

  BalasPadam
 24. Tanpa Nama5.1.14

  Macam tuan blog main kopi pes je....hehehe....

  BalasPadam
 25. Tanpa Nama5.1.14

  Bagus lh blog nie.untuk pngajaran kepada bkal suami n istri.

  BalasPadam
 26. Tanpa Nama6.1.14

  Acung 2 jempol tuk yg bagi2 ilmu ini.thanks.

  BalasPadam
 27. Tanpa Nama15.1.14

  Assalam. Nak tanya , apakah hukumnya jika memasukkan zakar dalam mulut isteri dan menyuruh isteri menghisap air mani . Saya wanita yang bakal berkahwin . Dan saya inginkan jawapan .

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama17.2.14

   Tidak salah kerana mani suami mmpunyai khasiat yg luar biasa....so all the best....

   Padam
  2. Tanpa Nama26.10.14

   Knpa Blum nikah dh tnye psl mghsap air mani?Tu bkn tuntutan Islam dlm hbgn suami istri..klau awk dh nkh br tnye soaln nie br la logik sikit nk jwb..takkan la bkal suami awk dh mnta bnda nie nk buat slps nkh?tak bleh bncgkn bnda nie dgn llki yg Blum sah
   JD suami kta

   Padam
 28. Tanpa Nama6.2.14

  Ilmu yg brmanfaat. Bagus utk anak2 muda. Insyaallah.

  BalasPadam
 29. Tanpa Nama7.2.14

  lucu semua bahasanya,,,hehehe
  tapi blognya bagus kok, ini inspirasi sekaligus ilmu yg bermanfaat.but saya yg baru menikah 2 bualang ini, thanks Allah SWT kau turunkan ilmu yg sangat bermanfaat ini.

  BalasPadam
 30. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

  BalasPadam
 31. Tanpa Nama17.2.14

  Blog yg bgus untk tatapan bkal mempelai nt......

  BalasPadam
 32. Tanpa Nama24.2.14

  Sy memandang positif artikel ini. Kadar penceraian pasangan muslim begitu ketara. Antara punca ialah hubungan kelamin yg tidak kesampaian nikmatnya tapi malu nak belajar supaya sempurna. Bila ada yg kongsi ilmu xnk baca dan bodoh sombong pula..

  BalasPadam
 33. Balasan
  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

   Padam
  2. Tanpa Nama29.4.14

   yang mengata bodoh orang yang xde nafsu sex

   Padam
  3. Tanpa Nama29.4.14

   orang yang mengata bodoh zakar dia serupa terong selepas di rebus ka ka ka

   Padam
 34. Terima kasih atas nasihat dari blog ini....mungkin akan lakukan yang terbaik lagi selepas ini....hehehe

  BalasPadam
 35. Tanpa Nama2.9.14

  Err nak tanya... Saya ini berumur 21 dan belum berkahwin... Adakah membaca artikel.ini adalah satu dosa?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama26.10.14

   Tanya ustaz azhar

   Padam
 36. Tanpa Nama12.10.14

  Apa hukum mnjilat kemaluan isteri? Ada yg kata haram n ada g kata tidak .. Saya ingin pnjelasan

  BalasPadam
  Balasan
  1. Tanpa Nama26.10.14

   Tak haram selagi tidak menelan cecair Dari kemaluan isteri..air mazi adalah najis..tapi sekadar menjilat kemaluan isteri untuk memberi nikmat yg lebih rsnya tak salah...dh tggungjawab seorang suami utk memenuhi kepuasan batin isteri...hanya utk yg bergelar suami isteri k..kjdian maksiat smkon bleluasa skrg nie,yg tak tahan Tu cpt2 la smpn duit utk nikah..hindari zina,zina adalah dosa besar yg ssh utk di ampunkan..

   Padam
 37. makasih yah atas informasinya, jangan lupa kunjungi blog aku juga.
  QUEENXXX92

  BalasPadam

Geng Blogger

Putera Izman