SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Agama Islam Dihina Melalui Lukisan

Penghinaan terbaru dipetik dari blog Karim's Blog di alamat akarimomar.wordpress.com yang merujuk kepada satu Pameran Senilukis di kompleks membeli-belah Publika-Solaris Sri Hartamas di tingkat G2 di kawasan ruang legar.

Menurut tulisan blog itu, pameran bertajuk Pameran Seni M50 - Selamat Hari Malaysia anjuran Artemis Art KL.Ia turut mempamerkan lukisan seorang pelukis dengan nama Anurendra Jegadeva dengan tema lukisan ABC-For The Middle - Age Middle Classes".Satu daripada lukisannya melakarkan mesej penghinaan dengan menyebut "I is for Idiot" dengan disertakan dengan tulisan ayat suci Al-Quran iaitu lafaz Bismillah.

PenghinaanIslam02

PenghinaanIslam03

Dari pandangan mata seseorang sudah tentu I is for Idiot bermaksud I iaitu yang dieja dalam perkataan Islam sekaligus wujud unsur penghinaan.Lebih memalukan, bendera seakan-akan bendera Malaysia digambarkan seperti bendera lanun dengan meletakkan lambang lanun di ruang bulan sabit dan bintang yang sepatutnya membawa makna simbol agama Islam sebagai agama rasmi Persekutuan Malaysia.

Jadi dengan meletakkan lambang lanun itu, menurut pelukis, Malaysia mengamalkan cara pemerintahan lanun. Begitu?Lukisan itu jelas menunjukkan niat jahat pelukisnya apabila turut melukis karya seni lebih kurang sama tetapi tidak pula wujud unsur penghinaan.

Lukisan menunjukkan "J for Jesus" dan "K for Krisna" tetapi tidak ada pula unsur menghina. Kenapa huruf I diserasikan dengan Idiot atau bermaksud "Bodoh"Menurut penulis blog, beliau sudah pun laporan polis berkenaan isu penghinaan terbaru itu dan beliau pun sudah memberikan keterangannya di Balai Polis Sentul.

Kami juga berharap pihak berkuasa menyiasat perkara ini dan dalangnya ditahan serta dikenakan tindakan serius kerana menghina dan memperbodoh-bodohkan Islam.-mynewhub












Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info agama dengan tajuk Agama Islam Dihina Melalui Lukisan. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/08/agama-islam-dihina-melalui-lukisan.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 29/08/13

16 komentar untuk "Agama Islam Dihina Melalui Lukisan"

  1. Tanpa Nama29.8.13

    ketika umno/bn kuat, jarang kita dengar penghinaan ke atas islam.
    tp ketika umno/bn semakin lemah dan pas bersekutu dgn DAP dlm PR, penghinaan terhadap Islam, Melayu, Raja2 dan negara semakin menjadi2. mrk tidak rasa bersalah dan tidak takut menghina Islam kerana adanya pas dan pemimpin2ya yg selalu membela mrk secara terang mahupun berselindung. alasan paling sering kita dgr, mrk org kafir, tak faham Islam. itukah pjuangan Pas dlm mbela Islam smnjak bersektu dgn kafir DAP?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama30.8.13

      ada btul gak...PAS terus diam bab2 hina2 Islam langsung tak berbunyi takut sgt kat DAP tu....apa guna nama parti ISlam klu tak membela ISlam...bukan nk masuk bab politik tp ni pasal agama tolong lah bantu sekurang2 nya pihak2 yg menghina tu tahu takut gak sebab kita bersatu kerna ISLAM. Sama ar dng si Anuar tu leh lak sokong si Tomboi kasi anjing makan tu...x kisah klu si tomboi tu nk kasi anjing tu makan sambut raya tp yg jelas dia meperlekah cara kita berwuduk sama cam dia mandikan anjing dia itu jg jelas menghina islam...aduii apa punya pemimpin ar...semua main sambil lewa.. dunia akhir zaman..

      Padam
    2. jangan nk salahkn PAS semata-mata tanpa melihat kejahatan UMNO itu sendiri..buat mse sekarang UMNO msih dipandang kuat dan mengapa pihak kerajaan ingin mengharamkan pendidikan ISLAM di SELURUH POLITEKNIK..skang kita bleh tgok sape yg bersifat MENGHINA ISLAM sebenrnya..orang kafir atau orang ISLAM tu sendiri..

      Padam
  2. Tanpa Nama29.8.13

    hok alorh.....tu klo dlm otak pkir I utk Islam....cer bukak sket...hati yg penting...I for Israel laknat lahabau tu... bendera tu bendera amerika yg biol laknat + sokong si laknat israel.....tipikal tol

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama29.8.13

      basmallah tu macam mana pulak? nak aku plangkong pala kau -.-

      Padam
    2. Tanpa Nama29.8.13

      masalahnya cik kak or abg.. dia masukkan ayat alquran dngan tlisan terbalik di bhagaian bwh... x menghina namanya???

      Padam
    3. Tanpa Nama30.8.13

      memanglah kau bodoh....da terang2 Basmallah tu...takkan pelukis malaysia nk tibai Israel kut..India lak tu...ko ni melayu murtad ke apa...eluk kena sembelih je hidup2 kau ni..Puiiii...

      Padam
    4. Tanpa Nama30.8.13

      yg kasi komen ni memang bodoh dh terang2 ada ayat Bismillah kt situ terbalik lak...tentu di tuju kat I tu for Islam...klu ko yg kasi komen ni Islam taubat ar...

      Padam
    5. Tanpa Nama30.8.13

      ini tiada kaitan dgan politik klo kite umat islam n tk kire spew pown boleh menegas kn nye...

      Padam
  3. Tanpa Nama30.8.13

    balasla...pandai cakap..pandaila jaab..ilmu setengah cawan nk debat cam good2 aje...

    BalasPadam
  4. Tanpa Nama30.8.13

    menghina islam azab ALLAH masih tetap berlaku ,

    BalasPadam
  5. Tanpa Nama30.8.13

    Dah name pon Anu .pikirpon cam tu jugak.....
    \

    BalasPadam
  6. Tanpa Nama30.8.13

    Maaf, jgn brgduh lam hl nie...kita umat Islam kn, jdi kne la brstu ati....jgn lbatkn hl politik lam hl mcm nie sbb umat Islam memg nk Islam bgkit tp kalu kita plak yg brgduh, mcm mne nk settle kn.....jdi kita sme2 brstu ati, bgkit n agkt Islam tu..sye bkn umno n bkn pas, tp sape ygmyg memperjuangkn Islam tu, kita kne bgun n bgkit.....ok....memg gmbr tu tlah hina Islam, tp pihak yg brwjib hruslah ambk prhtian lam hl nie......ok..arap phak yg brwjib dpt ambk tindkan yg swjarnye...

    BalasPadam
  7. Tanpa Nama2.9.13

    bodo la ,camne pun kes hna dh2,,,islm sm islam dk bgdh ,,,agm len tpuk tgn,,think pstv la woiiiiii,,,

    BalasPadam

Geng Blogger

Putera Izman