SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Hukum Terjumpa Duit Dan Mengunakannya

Selamat datang ke blog memang gempaq mungkin anda pernah menjumpai duit sebelum ini,apa tindakan anda? secara jujur jika admin terjumpa duit memang tidak ambil duit tersebut hanya biarkan sahaja jika orang lain terjumpa terpulanglah samada nak ambil atau hanya membiarkannya sahaja.berikut perkongsian hukum terjumpa duit dan menggunakannya

Soalan
salam ustaz,haritu saya terjumpa duit RM50,lalu saya belanja kawan-kawan makan guna duit itu apakah hukumye ustaz?

Jawapan

Wassalam, dalam kes ini duit tersebut bukan milik anda. oleh itu, anda tidak boleh menggunakannya sebagaimana wang anda sendiri.

Oleh sebab anda telah menggunakan wang tersebut untuk membelanja makan kawan-kawan anda, ia adalah satu kesalahan dan boleh dikira seperti memakan harta orang lain. hukum memakan harta orang lain tanpa izin tuannya adalah dilarang (haram) di dalam Islam.

Oleh yang demikian, anda dinasihatkan supaya menggantikan wang tersebut dengan wang anda sendiri dan masukkannya ke dalam tabung masjid atau surau yang berhampiran dengan anda. semoga pahalanya akan sampai kepada pemilik wang tersebut. Wallahu ‘alam.


Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info agama dengan tajuk Hukum Terjumpa Duit Dan Mengunakannya. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/07/hukum-terjumpa-duit-dan-mengunakannya.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 16/07/13

2 komentar untuk " Hukum Terjumpa Duit Dan Mengunakannya"

Geng Blogger

Putera Izman