SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Betul Ker Burung Casawari Paling Bahaya Didunia

Selamat Datang Ke Blog Ini Disini Admin Saja Nak Kongsi Cerita Tentang Burung Ini......Nak Tahu Leh Lanjut Baca Dibawah

 Menurut Guinness Book of Records,Cassowaries adalah burung yang paling berbahaya di dunia, mampu memberi pukulan maut. Mereka sangat tidak menentu, makhluk yang agresif, terutamanya jika cedera atau rasa terrancam. 
Kehidupan Cassowaries di hutan hujan di Australia dan New Guinea dan sebenarnya haiwan yang cukup malu jika tidak terganggu, tetapi jika anda membuatkan ia rasa terancam anda boleh menerima sepakan maut atau dihiris oleh kuku tajam seperti pisau .

 Semasa Perang Dunia Kedua, tentera ditempatkan di New Guinea telah memberi amaran untuk menjauhkan diri daripada burung, tetapi sesetengah daripada mereka masih menjadi mangsa.

Cassowaries ini juga merupakan salah satu haiwan yang paling sukar untuk di jaga di Zoo kerana kecederaan yang kerap dialami oleh penjaga Zoo yang menjaga mereka. Saya suka burung yang boleh menjaga dirinya sendiri, tetapi, malangnya, ini tidak dapat membantu sangat terhadap kekejaman manusia dan ia berada dalam senarai spesies terancam.
Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori kisah menarik dengan tajuk Betul Ker Burung Casawari Paling Bahaya Didunia. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/07/betul-ker-burung-casawari-paling-bahaya.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 13/07/13

2 komentar untuk "Betul Ker Burung Casawari Paling Bahaya Didunia"

Geng Blogger

Putera Izman