SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Cara Menghentikan Tabiat Buruk Onani

Melakukan onani tabiat biasa bagi lelaki. Malah, ramai antara anda terbiasa dan sukar menghentikan tabiat itu.Lagipun, semestinya sukar berhenti daripada perkara yang memberi keseronokan. Individu yang terperangkap dengan onani akan mendapati tidak mudah menghindari perbuatan itu.

Perasaan resah atau gelisah apabila tidak melakukan onani dikenali simptom ‘withdrawal’ yang membuatkan seseorang sukar memberhentikannya.


Jika mempunyai simptom itu, anda boleh dikatakan ketagih onani. Untuk mengelakkannya, anda perlu mengunci minda dan perlu sentiasa beranggapan onani tidak memberi kebaikan kecuali keletihan, kelesuan, berasingan dan berseorangan kerana mencari masa untuk melakukannya.

Simptom keradangan kulit zakar juga kerap berlaku kepada individu yang kerap beronani, antaranya kegatalan dan kemerahan di sekitar pergelangan zakar.


Ia sebahagian daripada kesan buruk amalan onani. Jika menggunakan sabun untuk beronani, kulit zakar akan menjadi kering dan gelap. Jika menggunakan tangan tanpa krim pelembap, kulit zakar akan kesat, kasar dan kelihatan gelap.

Jika menggunakan minyak, mungkin bahan dalam minyak memberi alahan kepada kulit. Jika merangsang diri dengan menonton cerita lucah, tentu anda akan ketagih filem porno pula.

Ini memberatkan lagi usaha berhenti melakukan onani. Anda perlu berfikir panjang. Jika ketagih onani, anda akan mendapati anda tidak dapat mengelakkannya walaupun selepas berkahwin.

Malah, anda mungkin melebihkan perbuatan itu kerana lebih selesa daripada berdampingan dengan isteri.

Saranan saya kepada lelaki yang masih mengamalkan onani, berhentilah segera. Lebih cepat anda hentikannya, lebih cepat kehidupan anda menjadi lebih cerah.Jika amalan onani itu memberi kesan kepada zakar seperti keradangan kulit, anda perlu berjumpa doktor dan jalani pemeriksaan.


Ia mungkin kesan amalan onani, alahan kepada minyak atau krim atau apa-apa yang anda gunakan untuk melakukan onani atau anda mempunyai masalah penyakit kulit.

Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info kesihatan dengan tajuk Cara Menghentikan Tabiat Buruk Onani. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/07/cara-menghentikan-tabiat-buruk-onani.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 3/07/13

9 komentar untuk "Cara Menghentikan Tabiat Buruk Onani"

  1. perempuan pon sama..hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tanpa Nama25.8.13

      cara nya kya pa. .

      biar berhenti onani. .

      qu pngen tbuh qu jadi gmuk dan sehat. .

      Padam
  2. Ni bukan cara.... tapi kesa onani......

    BalasPadam
  3. Tanpa Nama16.11.14

    Takde ape pun..cara mana ada

    BalasPadam
  4. mmg betol dh jadi tabiat biasa laki, tapi perempuan tak terkecuali juga. siapa tahu kan? onani dikaitkan dgn lelaki perkara biase. tapi kalau nak tahu ada ramai sebenarnya pmpn yang suka beronani. kalau terjumpa memang bertuah beb, sebab akan nampak luar biase, sbb kbiasaan pmpn tak amik tahu pasal seks, bile kawin, mcm patung atas katil, laki je over style tapi bini diam kayu mcm terpaksa. tuah bdn kalau dapat kawin dgn pmpn yang pandai beronani, sebab ceritanya 2x5 lah. seronok bile bersama, jadi luar biase bile dpt tahu yg perempuan pun boleh pancut. laki terang2 keluar air mazi and mani, tapi prmpuan susah nak jumpa yang pandai puaskan nafsu dirajang. jadi luar biase lah dpt tgk air mazi pmpn bnyk keluar then dapat tengok perempuan menggelupur mcm kena karen and kejang2, biase laki kalau pancut mengigil and kejang. tapi pmpn kalau klimaks luar biase, air mazi bnyk keluar ending mcm air kencing keluar, tu bukan air kencing tapi air mazi and mani perempuan.

    BalasPadam
  5. maaf kata kalau open sgt komen sy, tapi elok cepat2 kawin bgi laki yg kuat onani, tak payah pikir nak cari pmpn untuk buang air. tak guna.

    BalasPadam

Geng Blogger

Putera Izman