SITE MAP | PENGIKLANAN | HUBUNGI | DAPATKAN HADIAH MISTERI

Memang Gempaq

info panas | info semasa | info pelik |

.

Cristiano Ronaldo Menyukai Agama Islam

Meskipun beragama Katolik yang taat, Cristiano Ronaldo memberi perhatian terhadap umat Islam dan menyukai ajaran Islam yang dibawa oleh Nabi Muhammad SAW. Cristiano Ronaldo lahir di Funchal, Madeira Portugal pada 5 Februari 1985.

Ronaldo boleh bermain diposisis sebagai pemain sayap kiri atau kanan serta penyerang tengah. Kini Ronaldo bermain untuk kelab di Sepanyol, Real Madrid dan untuk pasukan kebangsaan Portugal. Sebelum bermain untuk Real Madrid, dia pernah bermain di Sporting Lisbon dan Manchester United (MU).

Media Sepanyol 'Marca' melaporkan jika Ronaldo satu pasukan dengan Mesut Ozil, pemain muslim berasal dari jerman yang berdarah turki ini, memberi kesaksian bahawa Cristiano Ronaldo sudah menghafal huruf hijaiyah, dan juga sudah menghafal surah kegemarannya, iaitu surat Al-Fatihah.

Ronaldo membenarkan kesaksian dari Ozil, "Banyak yang tidak percaya kalau saya mengagumi Al-Quran, tapi memang begitulah kenyataannya, setiap Ozil membaca Al-Quran, saya sentiasa merasa damai, dan hati saya pun menjadi sejuk," kata Ronaldo kepada Media Sepanyol.

Mesut Ozil juga mengesahkan kenyataan Ronaldo, "Cristiano Ronaldo selalu menunggu saya selesai Solat di bilik rehat, saya tahu dia ingin mendengar saya mengaji," kata Ozil.

Cristiano Ronaldo berkata, "Saya sudah hafal Al-Fatihah, mungkin nanti saya akan minta diajarkan berwudhu, saya sangat gembira," kata Ronaldo.

CR7 sangat senang mendengar Ozil membaca Al-Quran sebelum bertanding dan merasa yakin Real Madrid menang di pertandingan, jika sebelum perlawanan, Ozil membaca Al-Quran.Tajuk Paling Popular

Cara Bersetubuh Dalam Islam Yang Umat Islam Kena Tahu --> Baca Disini
Hukum Doktor Lelaki Memegang Dan Melihat Kemaluan Wanita-->Baca Disini
Kisah Benar Isteri Berzina Ketika Suami Outstation--> Baca Disini

Kisah Benar Anak Rogol Ibu Sendiri Hingga Hamil--> Baca Disini
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori info agama dengan tajuk Cristiano Ronaldo Menyukai Agama Islam. Jika Artikel Ini Menarik Sila Bookmark dengan URL http://gempaqgiler.blogspot.com/2013/07/cristiano-ronaldo-menyukai-agama-islam.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: putera izman - 6/07/13

10 komentar untuk "Cristiano Ronaldo Menyukai Agama Islam"

 1. Tanpa Nama7.7.13

  Smoga ALLAH SWT memberikan Hidayah buat CR7,dia tdk hanya memiliki wajah yg tampan,rezky yg baik,tapi jg hati yg baik dn tulus..

  BalasPadam
 2. Tanpa Nama6.9.13

  Amin.... Mudah2 an.... Bertambah muslim..

  BalasPadam
 3. Tanpa Nama6.9.13

  Petunjuk allah selalu ada pada sesiapa pun.. Tinggal kita sendiri yang membenarkan diri kita ikut petunjuk yang benar...

  BalasPadam
 4. Tanpa Nama6.9.13

  Mintak mintak ronaldo masuk islam

  BalasPadam
 5. pokya mamos6.9.13

  Mudh mudahn dia mmluk agma islam amin.

  BalasPadam
 6. Harap harap allah memberi hidayah kepada cristiano ronaldo

  BalasPadam
 7. nampak x sbb apa real m
  adrid jual ozil dan kaka....

  BalasPadam

Geng Blogger

Putera Izman